0
0

تحلیل کاردبردی تست فروش ملک پدر توسط پسر 14 ساله

501 بازدید

در این بخش با تحلیل کاربردی تست های حقوقی در خدمت شما هستیم ، این بخش علاوه بر اینکه مناسب برای عموم مردم جهت مطالعه آسان مطالب حقوقی می باشد ، برای داوطلبین آزمون های حقوقی نیز بسیار پر کاربرد بوده و به داوطلبان محترم جهت شکل گیری نگاه عملی و کاربردی به مطالب حقوقی بسیار کمک می کند . هر هفته یک تست از موضوعات کتب رشته حقوق پس از پرسش مورد تحلیل دپارتمان تخصصی موسسه دادرسان قرار می گیرد و توصیه می شود نکات ارائه شده در بخش تحلیل حقوقی را با دقت مطالعه فرمایید . 

حال تست ذیل را که از طریق اینستاگرام و سایت موسسه دادرسان منتشر شد مطالعه فرمایید . 

به عنوان پاسخ سوال فوق لازم به توضیح است به موجب ماده 1212 قانون مدنی تمامی معاملات صغیر غیر ممیز باطل است لذا چون در فرض سوال شخص 14 ساله صرف نظر از سن او صراحتا صغیر غیر ممیز معرفی شده ، پس تمامی معاملات او باطل است . لذا گزینه ج صحیح می باشد و کلیه ی معاملات حتی با قبول پسر باطل هستند . 

اگر به عنوان یک شخص عادی که مطالعه حقوقی هم نداشته است سوال فوق را مطالعه نمودید و متوجه سوال نشدید از شما دعوت می کنیم جهت درک بهتر سوال ادامه این مقاله را مطالعه بفرمایید . 

چون هدف از بخش تحلیل حقوقی ایجاد نگرش جامع حقوقی و در عین حال ایجاد دید کاربردی نسبت به مطالب حقوقیست از چند زاویه ی چه به عنوان خریدار ملک و چه به عنوان فروشنده ، سوال فوق ارزیابی می گردد ، خصوصا از داوطلبان حقوقی درخواست می گردد جنبه حقوقی تمامی زوایای این سوال را ارزیابی نموده و نظر خویش را در همین صفحه برای ما ارسال نمایند . 

ارزیابی سوال از منظر خریدار پنجم ملک : جهت فهم عملی و کاربردی تست به ذکر مثالی می پردازیم : فرض کنید شما ملکی را به ارزش سه میلیارد تومان در شهرستان زاهدان از کمال می خرید ، به این صورت که همراه با فروشنده به بنگاه املاک مراجعه و ضمن امضای قرارداد ، دو سوم مبلغ معامله را پرداخت می نمایید و متعهد می شوید باقی مبلغ معامله را پس از انجام تشریفات تنظیم سند رسمی و در دفتر اسناد رسمی پرداخت نمایید ، فرض هم بر این است که کمال مالک ملک نیست و سند رسمی ملک به نام فرد دیگری است ، فروشنده جهت انجام تشریفات انتقال سند ملک به نام شما مهلت سه ماه تقاضا می نماید ، پس از گذشت سه ماه شما با مراجعه به کمال متوجه می شوید که مالک اصلی ملک فوت نموده و ملک به پسر ایشان به ارث رسیده است ، موضوع از این قرار است که پسر به نام احمد در زمان حیات پدر مرحومش ملکی که به نام پدرش بوده در سن 14 سالگی از طریق یکی از دوستان خویش در بنگاه املاک با تنظیم سند عادی به علی به فروش رسانده ، علی نیز ملک را به رضا و سپس رضا ملک را به کیانوش و کیانوش به کمال و سپس کمال ملک را به شما فروخته است ، یعنی عملا ملک پنج دست معامله شده در حالی که مالک اصلی نیز فروشنده ی اول نبوده و در حال حاضر مالک نیز فوت نموده است .

شما دو میلیارد تومان قیمت یک ملک را پرداخت نموده اید ، قرارداد عادی تنظیم شده در بنگاه املاک نیز در اختیار شماست ، سند رسمی به نام فروشنده نیست و ایشان امکان انجام تشریفات تنظیم سند به نام شما را نیز ندارد اما حاضر به همکاری با شما شده و مشخصات تمام فروشندگان سابق را به اطلاع شما رسانده است  تا قبل از اینکه شما ملک را خریداری کنید هر یک از خریداران ملک را به دیگری فروخته است . حال راه حل قانونی شما چیست ؟ آیا می توانید از طریق دادگاه و با ارائه اسناد و مدارک خود الزام کمال (فروشنده) و سایر فروشندگان سابق  (کیانوش ، رضا ، علی) و فروشنده اول (احمد به عنوان وارث) را به اثبات وقوع بیع و تنظیم سند رسمی مطالبه نمایید ؟

ارزیابی سوال از منظر پسر 14 ساله و فروشنده ملک به نام پدر : احمد (14 ساله و در فرض طراح سوال صغیر غیر ممیز) که پدرش در وضعیت بد بیماری به سر می برد به دلیل نیاز مالی با همکاری دوستش که در بنگاه املاک مشغول به کار است ملک پدر خویش را می فروشد و البته امضای اسناد توسط خودش صورت می گیرد ، پس از مرگ پدرش (پنج سال بعد از فروش ملک ) در سن 19 سالگی ملک پدری که قبلا فروخته بود به او ارث می رسد ، شما با طرح دعوای اثبات وقوع بیع و الزام به تنظیم سند رسمی و طرف دعوی قرار دادن تمامی ایادی ما قبل (فروشندگان سابق) احمد را نیز به دعوا فراخوانده اید .

حال در دو فرض خود را در دعوا فرض نمایید ، فرض اول در حالتی که شما در نقش خواهان اصلی به عنوان خریدار طرح دعوی نموده اید و فرض دوم به عنوان وکیل احمد در دعوا شرکت نموده اید ، در هر یک از فروض فوق چه دفاعیاتی قابل انجام است ؟ به عنوان وکیل احمد که در سن 14 سالگی (زیر پانزده سال و نابالغ و زیر 18 سال و غیر رشید )  اقدام به فروش ملک متعلق به دیگری (پدرش نموده ) دو فرض قابل تصور است ، فرض طراح سوال مربوط به زمانی است که احمد صغیر غیر ممیز باشد (در زیر به عنوان نکات آزمونی توضیح داده می شود که وقتی طراح سوال بر روی عبارتی تاکید می ورزد تحلیل بیش از آن شما را به تله های تستی وارد نموده و موجب اشتباه شما خواهد شد با وجود اینکه فرد 14 سال دارد و احتمال ممیز بودن وی زیاد است اما طراح سوال فرض را بر غیر ممیز بودن وی قرار داده)  در این صورت چون طبق سوال پسر 14 ساله غیر ممیز تشخیص داده شده است حسب ماده 1212 قانون مدنی معاملاتش به دلیل فقدان اهلیت باطل است یعنی مال از طریق ارث به او خواهد رسید . و در فرض صغیر ممیز بودن احمد نیز نیاز به تنفیذ پدر مرحوم احمد در زمان حیات احساس می شود که در صورت اثبات تنفیذ معامله توسط پدر (تایید معامله ی پسرش) با شهادت شهود یا هر دلیل دیگری تمام معاملات بعدی صحیح خواهد بود . لذا در این فرض با توجه به اینکه صغیر غیر ممیز شخصی است که دارای قوه ی درک و تمییز نیست ، زشت و زیبا را تشخیص نمی دهد و لذا نمی تواند اراده ای برای انجام اعمال حقوقی داشته باشد و از نظر فقه اسلامی کودک زیر سن هفت سالگی را به عنوان صغیر غیر ممیز می شناسند و هفت سالگی را در فقه سن تمییز (تشخیص) تلقی می کنند پس با طرح موضوعات فوق احمد صغیر ممیز به حساب می آید لذا به موجب ماده 1214 قانون مدنی معاملات صغیر ممیز با اجازه ولی نافذ و صحیح است ، در این حالت باید دلایل لازم جهت اثبات تایید و تنفیذ پدر احمد قبل از فوت و قبل یا بعد از معامله ی پسرش به دادگاه ارائه شود . 

بررسی نکات آزمونی مختص داوطلبان حقوقی و تله های تستی : قبل از پاسخ به سوالات حقوقی ، دقیقا متن سوال را مطالعه بفرمایید ، گاهی طراح سوال فرضی را در نظر می گیرد مثل سوال فوق که کاملا فرد 14 ساله را صغیر غیر ممیز تلقی نموده ، پس با این فرض به موجب ماده 1212 قانون مدنی پاسخ تست فوق گزینه ج خواهد بود . تله های تست فوق سن 14 سال و فوت پدر پنج سال بعد می باشد که مجموعا پسر در زمان فوت پدرش 19 سال دارد ، پس ممکن است داوطلب به اشتباه معاملات را صحیح تلقی نماید در حالی که درست است پسر می تواند به جهت اینکه ملک به او به ارث رسیده مجدد معامله جدید انجام دهد ، اما وضعیت معاملات سابق در فرض غیر ممیز بودن او ، بطلان بوده است . 

توصیه به خریداران ملک : به نکات مربوط به انعقاد قرارداد و انجام معاملات که در پست تخصصی در پیج اینستاگرام سایت دادرسان به آن اشاره گردیده توجه نمایید ، اگر فروشنده به موجب سند رسمی مالک ملک نبود حداقل از او تقاضای وکالتنامه رسمی از طرف مالک نمایید و در صورت اخذ وکالتنامه رسمی از زنده بودن مالک اطمینان حاصل نمایید ( چرا که در صورت فوت آثار حقوقی متعددی به جهت بطلان عقد وکالت مزبور جاریست ) . 

شما هم اگر تجربه ای مشابه داشته اید و یا تحلیل و دیدگاهی در مورد موضوع فوق دارید می توانید از طریق فرم ذیل و درج نظر خویش اقدام فرمایید . 

همچنین شما می توانید با توجه به تخصصی بودن موضوع وکالت در امور ملکی ، جهت انجام مشاوره و جلوگیری از وقوع اختلافات آتی و یا اخذ وکیل دادگستری از طریق شماره های 09912501220 و یا 05433231820 با موسسه حقوقی بین المللی دادرسان تماس حاصل فرمایید . 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://dadrasan.org/?p=1354
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
دپارتمان موسسه دادرسان
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد تحلیل کاردبردی تست فروش ملک پدر توسط پسر 14 ساله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.